GHTC (Grup Herpetològic i Terrariòfil de Catalunya)


Com que a Catalunya existeix una forta i creixent afició per la terrariofília i per l'estudi de rèptils i amfibis, molts aficionats portaven anys plantejant-se el fet de crear una associació que englobés els seus interessos en pro d'una major satisfacció i un correcte desenvolupament de l'afició.

Per altra banda la Societat Herpetològica Valenciana és una institució molt activa que lluita per la conservació de l'herpetofauna i l'educació dels terrariòfils (també de veterinaris, biòlegs, conservacionistes, ...) duent a terme un paper crucial en un món on part dels conservacionistes miren la terrariofília com un dimoni al que ignorar, essent la gran majoria d'ells, curiosament, àvids practicants d'aquesta afició. Ha estat precisament aquest ampli espectre d'interès que mostra la SOHEVA per no apartar aningú que estigui interessat en conèixer i aprendre el que va propiciar que tingués un bon nombre de socis a Catalunya (no oblidem que es tracta d'una associació d'àmbit estatal).

Quin millor inici que anar de la mà d'una associació tant responsable? Els socis catalans vam decidir crear un grup de treball en forma d'associació que actués localment a Catalunya sense desvincular-se el més mínim de SOHEVA, ans al contrari, ells ens assessoren i acullen obrint-nos portes que d'altra manera seria molt difícil.

Finalment, a principis de 2014, va néixer el Grup Herpetològic i Terrariòfil de Catalunya (GHTC/Soheva). El camí es presenta molt difícil ja que tenim molts objectius a assolir i poc temps per invertir, però la il·lusió ens impulsa i això és precisament el que necessitem, gent amb ganes de crear una gran família d'aficionats i professionals de l'herpetologia i al desenvolupament responsable de la terrariofília gràcies a la qual es poden i s'estan duent a terme grans projectes de conservació.

L'idea inicial és poder oferir dues sessions de jornades a Catalunya dedicades al manteniment i conservació dels herpets, publicar una o dues revistes anuals amb articles propis (ja que aquí tots som importants), també es realitzaran excursions herpetològiques (les que s'han realitzat fins el moment han resultat molt enriquidores), crear un gabinet de consultes legislatives i realitzar activitats conservacionistes in situ adequant espais naturals o extraient espècies invasores.

Per a tot això necessitem gent que desitgi una associació activa, amigable i sana on l'objectiu sigui compartir i educar abans que evitar i ignorar.

Pots informar-te sobre SOHEVA clicant aquí.
Pots contactar amb els delegats de GHTC/Soheva a ghtc@soheva.org


Cartell d'una de les jornades organitzades