Enric Pàmies Carreté

L'objectiu d'aquest blog és, bàsicament, compartir algunes de les meves fotografies tot i ser plenament conscient de les meves limitacions artístiques i la meva falta de formació. Segons el meu particular punt de vista l'objectiu de la fotografia és plasmar un instant concret, buscant aquell racó amb un encant especial, aquella posta de sol única o aquell petit ocell que no parava quiet, i poder-lo compartir amb la resta de gent.

Aquesta afició a la fotografia la vaig heretar del meu avi, Enric Pàmies Carreté, un expert fotògraf amb un do únic en una època on abans de fer qualsevol fotografia havies de mil·limetrar-ho tot per tal d'obtenir el resultat que volies sense malgastar rodets. No es podia editar la imatge en Photoshop, ni es podien fer ràfegues de fotos, ni es podia tornar a casa amb una targeta de memòria amb les 600 fotografies del dia.

No volia compartir les meves imatges sense assegurar-me que les fantàstiques fotos del meu avi tinguessin un racó a la xarxa. I on millor que a un blog anomenat Enric Pàmies, nom i cognom que compartíem tots dos.

Enric Pàmies Carreté
Enric Pàmies Carreté

Enric Pàmies Carreté (1923-2014)
Durant l'any 1953 es va aficionar a la fotografia i ben aviat va mostrar la seva capacitat per captar petits instants màgics que a altres ens passarien desapercebuts. Va demostrar també la seva gran implicació en el món de la fotografia.
Fou un dels fundadors de l' Agrupació Fotogràfica de Reus, a més a més d'emprendre el projecte de la Biennal de Fotografia de l'Esport FOTOSPORT l'any 1970, un concurs fotogràfic amb reconeixement mundial, i la biennal EUROPA (1973).

Enric Pàmies Carreté - Reus

Va representar Espanya a la FIAP (Fédération Internationale de l'Art Potogaphique), de la que posteriorment fou vicepresident (1985-1995) i president (1995-1999), obtenint també el títol de president honorari de la FIAP i la distinció de Mestre (MFIAP).
Va impulsar també la creació de la Confederación Española de Fotografía (CEF) i la Federació Catalana de Fotografia (FCF).

Enric Pàmies Carreté

Enric Pàmies Carreté - FIAP

Enric Pàmies Carreté

Va guanyar moltíssims premis en salons internacionals i fou jurat en un bon grapat, a més a més de tenir la distinció de Savi de la FCF i de diferents reconeixements a la seva ciutat natal, Reus (Medalla Gaudí en 1964, Premis Reus 1965, 1966 i 1967, Menció Honorífica de la ciutat de Reus en 2009).

Va viure feliçment a la seva casa de Reus amb la seva dona, la Pilar, envoltat dels seus dos fills, quatre néts i quatre besnéts. Als seus 91 anys va finalment traspassar, el dia 31 de desembre de 2014.

Enric Pàmies al Grau dels Barrots
Enric Pàmies al Grau dels Barrots


A continuació aniré enllaçant algunes de les seves imatges, que seran publicades al blog de forma alternada amb les meves sota l'etiqueta Enric Pàmies Carreté:

ESPORTS
- Jugant a bàsquet
- Baseball

FESTES POPULARS
- Castellers
- Sardana

BLANC I NEGRE
- Aigua

LLOCS
- Itzurun, un racó especial 
- Ermita de San Telmo (Zumaya)

RETRATS
- Viatge a Kènia
- Guerrer massai

REUS:
- Carnaval a Reus
- Cartells de cine
- Gegants de Reus 
- Nans de Reus

CAMBRILS I SALOU
- Gelats a la platja de Salou
- Nen sobre un veler


http://www.enricpamies.com/2017/02/baloncesto-desde-otro-punto-de-vista.html